Skoči na vsebino

Pred nekaj časa sem dobil na mail zanimivo povpraševanje. Gospa si je zamislila, da možu za 40. rojstni dan podari uporabno umetniško darilo.
Ker je njen mož človek narave, hribov in mu je blizu indijanska simbolika, si je zamislila doma izdelano leseno vrtno gugalnico z napisom. Na obeh sprednjih stranicah bi naj bile izrezljane totemske živali.

Ideja mi je bila všeč, ker si je želela same take skulpture, ki jih rad delam, pa še res se rad lotim konkretnih projektov.
Naslednji dan sem jo poklical in sva se dogovorila za sodelovanje.

Časa je bilo le kakšen mesec, zato sem se kar lotil dela. Najprej sem poiskal primere gugalnic na Googlu, ki bi jih lahko naredil, potem pa sem glede na najin dogovor in ideje narisal nekaj različnih skic, da se je lahko odločila za tisto, ki je bila najbolj po njenem okusu.

Kasneje je prosila, če lahko vključim še posebne simbole, ki pristajajo Indijancu, volku in orlu – simbola poguma in moči.

Najprej sem izdelal ogrodje za gugalnico.

Na eni strani je bil glavni lik volk, na drugi Indijanec. Na vrhu sem iz dveh desk, ki sem jih zlepil skupaj, izdelal orla, ki bo nosil gugalnico.

Za izdelavo gugalnice pa sem se odpravil kar na sprehod v gozd in tam ”nabral” najrazličnejše krive veje. Takšne, za katere se mi je zdelo, da bo iz njih lahko nastal unikaten in udoben sedež.

Na koncu sem dodelal detajle in na vrv napeljal gugalnico.

Sledila je dostava točno na možev 40. rojstni dan. Zaradi svoje velikosti je bila tudi montaža kar zahtevna, ampak smo s pomočjo sosedov uredili tudi to. 😀

Vse podrobnosti izdelave vrtne gugalnice pa si lahko pogledate na mojem Youtube kanalu >>> https://youtu.be/EJYNbswJ1HU