Skoči na vsebino
Home » Blog zapisi iz sveta motornih žag » Mozirski gaj, razstava skulptur in prikaz kiparjenja

Mozirski gaj, razstava skulptur in prikaz kiparjenja

  • Verbuc_wp 

Verjetno ni Slovenca, ki ni že vsaj slišal za Mozirski gaj, znani park cvetja. Od leta 2016 Božična bajka s čarobnimi prazničnimi lučkami (v letu 2020 jih je bilo kar 1,6 miljona!) v Mozirje privabi množice ljudi tudi v mesecu decembru.

Od lani dalje so na ogled v parku postavljene moje skulpture. Prva skulptura (kuža) vas pozdravi na vhodu, ostale pa srečate tekom sprehoda po parku.

”Kako lahko iz navadnega kosa lesa nastane takšna skulptura?”
”Kako veš, kje zarezati?”
”Res delaš samo z motorno žago?”

Ker dobim mnogo takšnih in podobnih vprašanj, sem se odločil, da bom en dan ustvarjal na prostem in odgovore kar ”pokazal v živo”.
To je bilo v oktobru, tik pred ponovnim lockdown-om. Kljub temu smo preživeli prijeten in pester dan.
Skozi celoten dan sem izdeloval ”gozdni” stol iz razvejanega dela hrastovega debla, ki sem ga hranil za posebno priložnost.

Ker takšna skulptura nastaja veliko več kot le en dan, sem jo v grobem začel delati že doma, tako da so bili nekateri deli hloda že obdelani.

V parku sem nekaj časa ustvarjal, vmes pa se z veseljem pogovarjal z obiskovalci. Še posebej sem se razveselil ljudi, ki so že kupili katerega od mojih izdelkov in so prišli izdelavo pogledat v živo.

Upam, da bo v letu 2021 več priložnosti, da se bomo ponovno družili. Seveda s primerno razdaljo – a le zato, da ne prileti kakšen kos hloda v vas. 😉