Skoči na vsebino

Prejšnji teden smo bili z družino povabljeni na praznovanje Abrahama. Nič takega, kajne? Razen tega, da nas slavljenec sploh ni poznal! 🙂

Mesec in pol sem se namreč ukvarjal z izdelavo precej konkretne skulpture. Partnerka slavljenca in njegov prijatelj iz motorističnega kluba sta načrtovala posebno presenečenje zanj. Vztrajala sta, da moram tudi jaz priti na praznovanje, da bom del presenečenja (kot izdelovalec skulpture).

Pri izdelavi motorja v naravni velikosti z motoristom je bilo bistveno, da sem zadel čim več pomembnih podrobnosti dejanskega motorja. Na podlagi slik sem počasi izdeloval različne detajle.

Sicer so skulpture običajno iz enega hloda, ta pa je moral biti (tudi zaradi stabilnosti) sestavljen iz treh kosov. Še vseeno sem za oblikovanje glavnega dela motorja uporabil hlod, ki je imel premer skoraj 1 meter!

Skratka, ko smo prišli na rojstnodnevno zabavo, je bilo precej zabavno opazovati začudene poglede. Nihče namreč ni vedel, kdo smo in zakaj smo tam. Slavljenec (ki je velik oboževalec motorjev) nam je kasneje povedal, da se mu je zdelo malo nenavadno, kaj počnemo tam, ampak da si je mislil, dobro, *ona* (partnerka) že ve.

Ona je imela kmalu zatem lep in čustven nagovor, v katerem je povedala, da si Abrahamovec ni želel nič drugega kot le zdravje. Da že ima vse. Sicer so mu želeli iz tujine pripeljati neko posebno vrsto motorja, ampak da se logistično nikakor ni izšlo. Potem pa je ”v velikih hribih” našla nekaj/nekoga, nad čimer je bila čisto fascinirana. No, da skrajšam zgodbo – za presenečenje (skulpturo motorja) ni vedel nihče razen nje in kolega. Niti povabljenci. Rekla je, da ga zunaj čaka darilo, ki tehta približno pol tone.
(Op. a.: izdelki iz lesa za rojstni dan so večinoma postavljeni na prostem, zato je njihova odpornost na vremenske in druge vplive zelo pomembna.  Iz tega razloga za izdelavo uporabljam hrastov les, ki ima življenjsko dobo več desetletij. Skulpture pa so vedno zaščitene z zelo kvalitetnim brezbarvnim premazom, ki obstojnost še podaljša, poleg tega pa tudi poudari naravno strukturo lesa.)

Pa s(m)o stopili ven, slavljenec je prišel zadnji. Sicer moram priznati, da me je malo skrbelo – ali bo ljudem všeč? In najbolj pomembno – bo všeč Abrahamovcu?

Vsi dvomi so bili odveč, ker je presenečenje super uspelo! Težko je opisati lepe občutke, ko imam priložnost na licu mesta videti prvi odziv obdarovanca. To so darila, ki so ne samo unikatna, temveč imajo zanje tudi čustveno vrednost. Običajno obdarovancev ne poznam, tako da se po vaših pripovedovanjih maksimalno potrudim, da pri izdelku zadanem tisto, kar bo ”zadelo” tudi njih.

Hvala za zaupanje in povabilo!

Video izdelave in presenečenja si lahko ogledate tukaj –>

Če bi tudi vi želeli vašim dragim pripraviti takšno posebno presenečenje, me kontaktirajte!